Rob’ın Saati

Türkiye’nin İlk Robert Pattinson Hayran Sitesi – Kaynağından Doğru ve Kaliteli Haber;

Bizler robertpattinson-tr.com ekibi olarak, tamamen Robert Pattinson’ın Türk Hayranlarını Rob’un hayatındaki gelişmelerden haberdar etmek amacı ile bu siteyi oluşturduk. Üzülerek belirtiriz ki, kendisine olan hayranlığımız dışında Robert Pattinson ile uzaktan, yakından herhangi bir ilişkimiz yoktur.

Bizi Facebook’dan da takip edin..!!

Bizi Twitter’dan da takip edin!

Gelecek Dünyalar!

The Lighthouse
Yönetmen: Robert Eggers
Rol: Ephraim Winslow
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi:19, 20 ve 21 Ekim - Filmekimi 2019
Film ile İlgili Haberler

The King
Yönetmen: David Michôd
Rol: The Dauphin
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: 1 Kasım 2019 Netflix
Film ile İlgili Haberler

Waiting for the Barbarians
Yönetmen: Ciro Guerra
Rol: Mandel
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: Ağustos 2020 - VOD Platformlarında
Film ile İlgili Haberler

Tenet
Yönetmen: Christopher Nolan
Rol: ?
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 26 Ağustos
Film ile İlgili Haberler

The Batman
Yönetmen: Matt Reeves
Rol: Batman/Bruce Wayne
Çekim Tarihi: 6 Ocak 2020
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: 1 Ekim 2021
Film ile İlgili Haberler

The Devil All the Time
Yönetmen: Antonio Campos
Rol: Preston Teagardin
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2020 Netflix
Film ile İlgili Haberler

The Stars at Noon
Yönetmen: Claire Denis
Rol: ?
Çekim Tarihi: ?
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: ?
Film ile İlgili Haberler

Ülkelere Göre Ziyaretçi Dağılımı

free counters

Jacob Black

Jacob Black, Alacakaranlık

Jacob Black (Taylor Lautner), Alacakaranlık

Genel Bilgi

Isim: Jacob Black
Doğum Tarihi: 1990
Doğum Yeri: La Push, Washington, USA
Yaşadığı Yer: La Push, Washington, USA
Durumu: Kurtadam/şekil değiştirici

Dış Görünüşü

Saç Rengi: Siyah
Göz Rengi: Kahverengi
Boyu: 2m
Diğer: Bella Jacob’ ın uzun parlak saçları olduğundan bahseder. Cildi ipek gibi ve çok güzeldir. Gözleri koyu renktir ve elmacık kemiklerinin üzerinde derindedir (Twilight, sayfa 119). Jacob’in aslinda gerçek kurtadam değilde aslında şekil değiştirici olduğu açıklanmıştır.

İlişkileri

Aile: Jacob’ın ailesi babası Billy Black ikiz kızkardeşleri Rachel ve Rebecca’ dan oluşmaktadır. Anneleri Sarah, Jacob küçükken bir trafik kazasında ölmüştür.
Arkadaşları: Bella, Quil, Embry, Leah, Seth ve diğer Quileute kurtadamları.
Mesleği: Öğrenci
Diğer: Renesmee “Nessie” Cullen’ a mühürlenmiştir.

Kişilik

Özel Yetenekleri: Kurtadam olduğu için çok hızlı koşabilir, sürüsü ile telapati kurabilir, yaraları inanılmaz biz hızda iyileşir, çok güçlüdür ve hisleri çok gelişmiştir.
Hobileri: Kayalıklardan atlamak, Araba ve motorbisiklet tarif etmek.
Tanim: Bella ile tanıştığında neşeli ve çekingen görünmesine rağmen, kurtadam olmanın verdiği sıkıntı ve zorluklar yüzünden dengesiz ve asık suratlı biri olmuştur. Bella’ya değer verdiği halde, vampir olma kararından dolayı zaman zaman ona karşı aksi ve kaba davranmıştır. Renesmee doğduktan sonra Jacob tekrar mutlu Jacob halini almıştır.

Jacob Black, Yeni Ay

Jacob Black (Taylor Lautner), Yeni Ay

Çeşitli

Arabası: 1986 Volkswagen Rabbit
Aktör: Taylor Lautner

Kişisel Tarihçe

Jacob’ın kızkardeşleri Bella’ yi çocukluklarından beri tanıdıkları halde Jacob Bella ile ilk defa La Pushda ki İlk Plaj’ da karşılaşmıştır. Kendini Bella’ ya tanitir ve birlikte yürüyüş yaparlar. Burada Jacob Bella’ ya Quileute efsanesinden ve soğuk varlıklardan ve kurtlardan bahseder.

Billy Charlie’ yi ziyaret ettiği bazı zamanlarda Jacob’ı da yanında getirir. Billy Jacob’ ı Bella’ yı Edward ile çıkmaması konusunda uyarması için arabası Rabbit’ i tamir etmesi için gereken parçaları alma karşılığında ikna eder.

Edward Bella’yı terkettiğinde Bella Jacob’ ı ziyaret eder ve tamir etmesi için ona iki motorbisiklet getirir. Jacob durmaksızın çalışır ve çok kısa sürede ikisini de tamir eder. Bella ve Jacob bu sirada çok yakin iki arkadaş olurlar. Bella Jacob’ a arkadaşları ile birlikte sinemaya gitmeyi teklif edince Jacob Mike Newton ve Bella’ yı arabası ile sinemaya götürür. Dönüş yolunda Jacob kendini iyi hissetmez ve La Push a geri döner.

Bella dan habersizce kurtadama dönüşmeye başlar. Sam’ in kılavuzluğunu takip eder ama Bella ile arkadaş olamayacağını düşündüğü için de çok kızgındır. Bella neler olduğunu sorduğunda ise ona artık arkadaş olamayacaklarını söyler (New Moon, sayfa 272) . Aynı gece Bella’ nın evine gizlice gelerek onu incitmemek için ondan uzak durması gerektiğini söyler. Nedenini açıklayamaz ama ondan İlk Plajida anlattığı hikayeleri düşünmesini ister.

Bella Jacob’ ın kurtadam olduğunu anladığında La Push a gider çünkü kurtadamların ormanda ki insanları öldürdüğünü düşünmektedir. Fakat Jacob Victoria’ nın Bella’ nın peşinde olduğunu öğrenir.

Paul değiştiğinde Jacob da Bella’ yı korumak için değişir. Emily’ nin evine döndüklerinde Victoria’ yı avlamaya karar verirler.

Bir öğleden sonra Jacob etrafı kolaçan etmeye çıktığında Bella’nın kayalıkta atlamayı denemeye karar verdiğini görür. Jacob tam zamanında suya dalarak onu kurtarır. Eve dönerlerken Jacob yakınlarda bir vampirin varlığını hisseder. Alice Bella’ nın ölmediğini umarak onları beklemektedir. (New Moon, sayfa 380)

Jacob Bella’ ya Alice oradayken onu koruyamayacağını söyler. Tam Bella’ yı öpecekken telefon çalar Jacob cevaplar. Telefonda ki kişi Charlie’ yi sorar ve Jacob’ dan cenazeye gittiğini öğrenir. Arayan kişi Dr. Carlisle Cullen olduğunu söyler (New Moon, sayfa 413). Alice yanlarina gelir ve arayanın aslında Edward olduğunu, Bella’ nın ölmüş olduğunu sandığını ve Volterra’ ya giderek intihara kalkışacağını açıklar.

Bella ve Alice hemen evden ayrılırlar. Jacob Bella’ nın vampir olmasından korkmaktadır. Geri döndüklerinde Jacob Forks Lisesine giderek Edward ile karşılaşır ve düşünceleri ile Edward’ ın Bella’ nın o yokken ne hale geldiğini öğrenmesini sağlar.

Edward ava gittiğinde Bella Jacob ile zaman geçirmektedir. Bir keresinde Jacob Bella’ yı öper ve Bella çok sinirlenip ona yumruk atar ve eli kırılır. Jacob Bella’ nın mezuniyet partisinde ona üzerinde ahşap bir kurt figürü olan bir bileklik hediye eder. Jacob ayrıldıktan sonra Bella Vitoria’ nın yeni doğmuş vampirlerden bir ordu kurduğunu öğrenir.

Kurtadamlar Cullenlar’la birlikte Bella’ yı korumaya karar verirler. Jacob Bella’yı saklanacakları yere taşır hava çok soğuktur. Kar fırtınası başlayınca uyku tulumunda birlikte yatarak Bella’ nın ısınmasını sağlar. Çadırdan çktığında Bella’ nın Edward’ ın evlilik teklifini kabul etmiş olduğunu öğrenir. Jacob oradan uzaklaşır ama Edward Bella ile konuşması için onu geri getirir. Tam ayrılmadan önce Jacob Bella’ yı öper ve bu sırada Bella Jacob’ ı da sevdiğini ama Edward kadar çok sevmediğini anlar.

Victoria ile olan savaş sırasında Jacob yaralanır. İyileşme sürecinde Bella Jacob’ ı ziyaret eder. Jacob Bella’ nın Edward’ ı sevmekten vazgeçemeyeceğini anlar. İyileştikten sonra Jacob Bella’ nın düğün davetiyesini görür ve kurtadama dönüşerek ormana kaçar.

Kurtadamlar, Bella ve Edward’ ın balayindan dönmelerinden sonra Bella’ nın hasta olduğu iddiasını duyup vampire dönüştüğünü düşünürler. Böylece anlaşma bozulmuştur. Jacob Cullenlar’a gider ve Bella’ nın hamile olduğunu görür. Kurtadam takımı bunu duyduğunda Cullenlar’a saldırmaya karar verir. Jacob buna karşı çıkar ve onlardan ayrılır. Seth ve Leah da ona katılır. Jacop Alfa olmuştur ve Cullenlar’ ı uyarır.

Jacob bebeğin doğumunda da Bella’ nın yanındadır. Rosalie’ nin kan kokusuna dayanamadığı bir anda onunla savaşır. Jacob Bella’ nın öldüğünü düşündüğünde zaman oradan ayrılır. Ama evden dışarı çıkmadan once Renesmee’ yi görür ve ona mühürlenir.

Jacob bütün zamanını Bella ve Renesmee “Nessie” ile geçirir. Volturi’ nin Forks’ a geleceğini öğrendiklerinde Bella Renesmee için sahte pasaport çıkarır ki Jacob ve Nesssie birlikte Güney Amerika’ ya kaçabilsinler. Ama buna gerek kalmadan Volturi oradan sorun çıkmadan ayrilir.

Renesmee, Nisan 2009

198 yorum alan yazıJacob Black

  • avatar 53fatma53

    harikaya bu arada 4. itabın özetinide yapmış oldunuz.tşk ederim

  • avatar lion and lamb

    arkadaşlar telefondaki charlie yi sormuyormuydu?

  • avatar Renesmee(Admin)

    Evet Charlie ‘yi sorar. Smile

    Teşekkürler.

  • avatar lion and lamb

    bende teşekkür ederim Smile

  • avatar esmerkizz.35

    iice saçmalamış yazar 4.kitabı beenmedim

  • avatar alicec_cullen

    bnde yha çok sıkıldım ayrıca ktbn safları giderek artıyo patladım yhani ve jacob gerçekten çok snr bozucu

  • avatar Renesmee_Black

    Jacob..! Belkide twilight serisini okumamın en büyük nedeni..! Çok tatlı yaa! Söyleyecek kelime bulamıyorum… Bella Edward’ı seçsede yine de ondan vazgeçmedi (yani 4. kitabın yarısına kadar vazgeçmedi xD) Gerçek hayatta böyle mükemmel birisi varmıdır yaa?? GrinD

  • avatar aylax

    bncede çok sinir bozucu.. ukalanın teki..we edward*ın bir numaralı rakibi..qıcık

  • avatar melis

    Renesmee ile olması çok saçma olmşşş

  • avatar Renesmee_Black

    Jake Jake Jake!!! Seni seviyorum Jacob!!

  • avatar robhilal

    BEN KİTAPLARDAN SIKILMADIM ÇOK GÜZEL YAZİYO MEYER HAKKINI YEMEYELİM LÜTFN ÖZELLİKLE 4 KİTAP ÇOK GÜZEL TABİ BENCE

  • avatar twim

    Jacop’un birçok sözüne çok güldüm 4. kitapta. Aklından geçenler Edward’ı bile güldürüyo. En çok da ” ikide iki!” sözüne. Hatırladınız mıQuestion

  • avatar dicle_cullen

    Jacob biras ukala gibi kitapta (Tutulma syf:288) Hatta biras deil çok ukala o yüsden gıcık oluorum. Ama New moon da Bella’yı kurtarmasına sewindim. Ayrıca uzun saçlı haliyle kısa saçlı halini hiç benzetemedim ben

  • avatar Renesmee_Black

    twim: Jacop’un birçok sözüne çok güldüm 4. kitapta. Aklından geçenler Edward’ı bile güldürüyo. En çok da ” ikide iki!” sözüne. Hatırladınız mıQuestion

    evet çok tatlı yaa Grin O kadar acı çektiği halde hala espiri yapabilio aşkım bnmm <3

  • avatar MySelf

    rose a sürekli aptal sarışın şakaları yapması çok komikti..

  • avatar twim

    Bir de şu bölüm vardı beni gülümseten, Bella bardaktan ilk defa kan içerken, diğerleri için “Eminim bardağı elinden kapmamak için zor tutuyorlardır kendilerini” diyor ve Edward gözlerini deviriyor!!!

  • avatar robertbasak

    biliyormusun taylor yani jacob minyon olduğu için filmden çıkartılacakmış onun yerine 1.95 boyunda biri alınacakmış

  • avatar deLancuLLen

    bence harika bi kitap!iNsan başLadı mı bitiremiyo…ayrıca reNesmee ve jake cok güzeL oLmuş bence Grin

  • avatar ej

    edwardı cok sevdiginiz için belki de jacobı sevmiyo olabilirsiniz ama aslında gercekten cok ii biri. özellikle 2. kitapta onu daha cok sevdim ve renesmee ye mühürlenmesine üzüldüm cünkü bellayla gercekten ii anlasıyolardı. ben bella yerinde olsaydm sanırm gercktn cok zorlanırdm.

  • avatar Robert Kristen

    Ben aslında Taylor un benimle çıkmasını isterim Grin .

  • avatar aquamarina

    JACOB=bir sarışının boğulması için ne yapmak gerekir?
    ROSALİE=…
    JACOB=havuzun dibine ayna koymak XD HAHAHAHHA

    süper espri ya koptum gülmekten XD

  • avatar emmett26

    robertbasak: biliyormusun taylor yani jacob minyon olduğu için filmden çıkartılacakmış onun yerine 1.95 boyunda biri alınacakmış

    arkadaşlar bu yorum new mmoon için geçerli deildir ama sonra ne olur şimdiden bilemeyiz

  • avatar edward_qizemm

    beLLa ya çok sinir oLdm tutuLma da.. neymiş Jacob’a aşıkmış.. waLLa ikisi aRasnde zorLanmazdm.. edwaRd waRken Jacob’ı napym ben..xD bnce en qzL kitpLardn biRi 4. kitap yani şaFak vakti..xd Renesmee’ye mühüRLenince Jacob’u sewmeye bşLadm.. saRışın şakaLarı cidden çok qzLd.. çok qüLdümm..xd

  • avatar anti-bella

    sarışın sakaları süper ya renesmee ye mühürlenmesi saçma ama ilgi çekici bütün kitaplar gibi bu da mükemmel

  • avatar ceyda_robert_p

    EJ Smile Küçük Edward Jacob vers,yonunun mühürlenmişi ;Smile

  • avatar twilight_mba

    anlamadığım bi şi var sonuçta renesmee bir vampir jacob da kurt adam bu bir zorluk yaşatmaz mı?

  • avatar chucky

    jacob ı hiç sevmiyorum Smile

  • avatar zeyno_rob

    jacoba bayılıyorum o harika bi karakter ….duygularını sezdirmemek için bazen kaba bazen de ukala olabiliyor…ama bunların hepsini bella için yaptı..çünkü bella şuna benzer bişey rica etti jacobdan: “eğer bana aşık olduğunu açıkça göstererek yaklaşırsan o zaman sana güvenemem çünkü ben eski jacobımla çok mutluyum dedi..”
    yani jacob ne yaptıysa bella istedi diye yaptı ve ağladı ,üzüldü,savaştı…zaten bellada tutulmanın sonunda jacoba aşık olduğunu kendine itiraf etti…

  • avatar Buket.TL.41

    aylax: bncede çok sinir bozucu.. ukalanın teki..we edward*ın bir numaralı rakibi..qıcık

    4. kitapta Edwad Jacop ı kardeşi yerine koyuyo.Başta rakibi olsada sonra ii anlaşıolar Grin

    *Jacoppp <3

  • avatar twim

    Bir de okuyanı duygulandıran bir Jacop bölümü vardı 4. kitapta. Erward’ın lüks arabasıyla kafa dağıtmaya gidip geri döndüğünde garajda Edward’la karşılaşıyor ve Edward senden bir şey daha isteyeceğim dediğinde ayakta zor durarak ” Hiçbir şeyim kalmadı” diyor…

  • avatar ceereen

    jacob aslında çok tatlı bi çocuk ama kitabın başlarında edwardla iyi anlaşamadığı için hiç sevmemiştim hatta sinir olmuştum ama filmi izledikten sonra alıştım ama tabii ki Rob un yerini tutamazSmile

  • avatar ceereen

    ya çok yazdım ama söylemeden olmayacak ben jacob ın umursamaz tavrını çok seviyorum yani her şeye gülebiliyor.bu süper bir şey bence.Ve jacoba çok yakışıyor gülmek…Kitaptaki edwardı rob oynamasaydı bellanın kesinlikle jacobla beraber olmasını çok isterdim

  • avatar irem95

    robertbasak: biliyormusun taylor yani jacob minyon olduğu için filmden çıkartılacakmış onun yerine 1.95 boyunda biri alınacakmış

    bn ble bişi yok die bilirm çünkü taylor o rol için çoooook spor yapıomus o yüsden rolü garantilemiş die duydum

  • avatar cdiggory

    en mükemmeli. kitap herşey harika olmuş denecek bir laf yok hatta hiç bitmemeli okurken kendimi mutlu hissetmeme neden oluyo !!

  • avatar zaybellania

    Renesmee_Black: Jacob..! Belkide twilight serisini okumamın en büyük nedeni..! Çok tatlı yaa! Söyleyecek kelime bulamıyorum… Bella Edward’ı seçsede yine de ondan vazgeçmedi (yani 4. kitabın yarısına kadar vazgeçmedi xD) Gerçek hayatta böyle mükemmel birisi varmıdır yaa?? GrinD

    kesinlikle katılıormmm !!!

  • avatar twilight_muga

    bhence jacopta yakışıklı ama EDWARD bhenm içn filmde önce gelirrr vee her zamnn ölee önce gelcek ama jacopta 2. gelcekk

  • avatar bellandedward

    bence bella tutulmada hem edwardı hemde jake i isteyerek şansını zorluo

  • avatar matrock

    bellandedward: bence bella tutulmada hem edwardı hemde jake i isteyerek şansını zorluo

    katılıorum ztn edwardı hiç haketmedii halde sahip! tutuladan sonra belladan nefret etmiştim!

  • avatar matrock

    matrock:
    katılıorum ztn edwardı hiç haketmedii halde sahip! tutuladan sonra belladan nefret etmiştim!

    haha snirim geri geldi galiba baksana snirden tutulmaya tutula dmişim Razz

  • avatar irem95

    matrock: katılıorum ztn edwardı hiç haketmedii halde sahip! tutuladan sonra belladan nefret etmiştim!

    eed yha edwarda sahip olduu için onu hiç sewmiorm Grin hm de hiç uğraşmıo onun için bnm gibi olsa neyse derim ama Grin

  • avatar matrock

    irem95:
    eed yha edwarda sahip olduu için onu hiç sewmiorm hm de hiç uğraşmıo onun için bnm gibi olsa neyse derim ama

    ahaha oda güzel Grin

  • avatar irem95

    matrock: ahaha oda güzel

    Grin seni burda da buldum Grin

  • avatar matrock

    irem95: seni burda da buldum

    walla fazla araman gerekmio hertaşın altından çıkkıorum Razz Grin bu arada ben gizem m.o. Smile

  • avatar irem95

    bn de ayse irem ama iremi kullanıorm daha gzl gelio Grin m.o bnde

  • avatar matrock

    ikiside çok güzel bence ama sen nasıl istersen irem Smile 95 doum tarihinse yaşıtız buarada ama sen benden byüksündür eer ööleyse çnkü ben arlık doumluym Smile

  • avatar irem95

    eed büyüğüm rob gibi mayısta doğdum eed 95 doğum yılım Grin

  • avatar matrock

    irem95: eed

    sper ozmn burçta tutuodur belki Smile bnm doum tarihim tutan yalnız bir karakter biliorum oda bir genç kızın gizli defterinden serraydı onunla doum günümüz bile aynıydı 7 aralık Grin dedimde özlemişim serrayı beh btün srisini okumuştm Smile nese burası robert fan clubı ı love you rob xD

  • avatar irem95

    ii arkadas olucas sanırım Grin

  • avatar irem95

    matrock: sper ozmn burçta tutuodur belki bnm doum tarihim tutan yalnız bir karakter biliorum oda bir genç kızın gizli defterinden serraydı onunla doum günümüz bile aynıydı 7 aralık dedimde özlemişim serrayı beh btün srisini okumuştm nese burası robert fan clubı ı love you rob xD

    eed bnde okudum o seriyi ama onu da hmn bitirmiştim ayrıca burçta tutuo yalnız bn 2 gün önce doğmusm Grin

  • avatar matrock

    irem95:
    eed bnde okudum o seriyi ama onu da hmn bitirmiştim ayrıca burçta tutuo yalnız bn 2 gün önce doğmusm

    çok şanslısın Grin

Yorum yazmak için giriş yapmalısınız.