Rob’ın Saati

Türkiye’nin İlk Robert Pattinson Hayran Sitesi – Kaynağından Doğru ve Kaliteli Haber;

Bizler robertpattinson-tr.com ekibi olarak, tamamen Robert Pattinson’ın Türk Hayranlarını Rob’un hayatındaki gelişmelerden haberdar etmek amacı ile bu siteyi oluşturduk. Üzülerek belirtiriz ki, kendisine olan hayranlığımız dışında Robert Pattinson ile uzaktan, yakından herhangi bir ilişkimiz yoktur.

Bizi Facebook’dan da takip edin..!!

Bizi Twitter’dan da takip edin!

Gelecek Dünyalar!

The Lighthouse
Yönetmen: Robert Eggers
Rol: Ephraim Winslow
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi:19, 20 ve 21 Ekim - Filmekimi 2019
Film ile İlgili Haberler

The King
Yönetmen: David Michôd
Rol: The Dauphin
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: 1 Kasım 2019 Netflix
Film ile İlgili Haberler

Waiting for the Barbarians
Yönetmen: Ciro Guerra
Rol: Mandel
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: Ağustos 2020 - VOD Platformlarında
Film ile İlgili Haberler

Tenet
Yönetmen: Christopher Nolan
Rol: ?
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 26 Ağustos
Film ile İlgili Haberler

The Batman
Yönetmen: Matt Reeves
Rol: Batman/Bruce Wayne
Çekim Tarihi: 6 Ocak 2020
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: 1 Ekim 2021
Film ile İlgili Haberler

The Devil All the Time
Yönetmen: Antonio Campos
Rol: Preston Teagardin
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2020 Netflix
Film ile İlgili Haberler

The Stars at Noon
Yönetmen: Claire Denis
Rol: ?
Çekim Tarihi: ?
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: ?
Film ile İlgili Haberler

Ülkelere Göre Ziyaretçi Dağılımı

free counters

Rosalie Hale

Genel Bilgiler
İsim: Rosalie Lillian Hale
Doğum Tarihi: 1915
Doğum Yeri: Rochester, New York
Yaşadığı Yer: Forks, Washington
Durumu: Vampir
Dönüşüm Tarihi: 1933
Dönüştürücü: Carlisle Cullen

Dış Görünüşü
Saç Rengi: Sarı
Göz Rengi: Vampir Sarısı
Boyu: 175 cm
Diğer: Bella Rosalie’yi ilk gördüğünde onu bir “heykel gibi … çok güzel bir varlık … onunla aynı odada bulunan her kızın kendine olan güveni sarsılır” diye tanımlamıştır. (Alacakaranlık, sayfa 18)

İlişkileri
Aile: Rosalie insan iken Rochester, New York’ta, babası, annesi ve iki erkek kardeşi ile yaşamıştır. Vampir ailesi Carlisle ve Esme ve kendinden küçük olan Edward, Bella, Alice ve Jasper’dan oluşmaktadır. Yiğeni Renesmee Carlie Cullen’dır.
Ruh Eşi: Emmett Cullen ile evlidir.
Arkadaşları: Tanya ve Alaska’da yaşayan Denali Klanının diğer fertleri
Mesleği: Öğrenci

Kişilik
Özel Yetenekleri: Her ne kadar Alice veya Edward gibi özel yeteneklere sahip olmasa da, Rosalie dünyadaki en güzel kız olarak tanımlanmaktadır. Edward Bella’ya ailesinin özel yeteneklerinden bahsederken, Rosalie’nin yeni vampir yaşantısına azim ve inatçılığını getirdiğini söylemiştir. (Alacakaranlık, sayfa 307)
Hobileri: Müzik, araba tamiri
Tanım: Rosalie insan yaşantısında da, vampir yaşantısında olduğu gibi her zaman güzelliğine odaklanmıştır. Bu özelliği yüzünden her zaman Bella’yı kıskanmıştır, ve Bella’ya ondan nefret ettiği hissini vermektedir. Rosalie Bella’yı Edward’ın kendisini değil, ama Bella’yı istemesi ve ayrıca Bella’nın halen insan olmasından dolayı kıskandığını itiraf etmektedir, ve Bella’ya vampir olmayı seçtiği için çok kızmaktadır. (Tutulma, sayfa 164 – 166) Rosalie çok inatçı bir kişi olarak görünse de, konu Reneesme ve Emmett’e geldiğinde şefkatli bir yanı olduğu görülmektedir.

Çeşitli
Araba: Kırmızı Mercedes M3

Kişisel Tarihi
Rosalie 1933 yılında, babası, annesi, ve iki küçük erkek kardeşi ile birlikte Rochester’da yaşarken, İkinci Royce King ile tanıştı. Royce’un babası Rosalie’nin babasının çalıştığı bankanın ve şehirdeki daha pek çok kazançlı işin sahibi idi. (Tutulma, sayfa 156) İki aylık bir flört döneminden sonre İkinci Royce King ve Rosalie nişanlandılar. Çok şatafatlı bir düğün hazırlıklarına başladılar. Bir gece Rosalie arkadaşı Vera’nın evinden kendi evine yürürken çok sarhoş bir grup adam ile karşılaştı. (Tutulma, sayfa 159) Adamlar Rosalie’ye adı ile seslendiklerinde, Rosalie adamların nişanlısı Royce ve arkadaşları olduğunu anladı. Şiddet görüp, tecavüze uğradıktan sonra, sokağın ortasında ölüme terk edildiği sırada Carlisle Cullen kanının kokusunu alıp, onu buldu. (Tutulma, sayfa 160)

Rosalie’nin, tıpkı Esme’nin kendisine olduğu gibi, Edward’a eş olacağını düşünen Carlisle, Rosalie’yi bir vampire dönüştürdü. Rosalie kendisini ölüme terk eden 5 adamı (ve Royce’un iki adet korumasını) öldürerek öcünü aldı. Bugüne kadar Rosalie sadece o insanları öldürmüştür, ve kanlarını tatmamıştır.

Rosalie 1935 yılında Appalachia’da avlanırken bir ayı tarafından öldürülmek üzere olan Emmett’e rastladı. Arkadaşı Vera’nın oğluna çok benzediğini düşündüğü Emmett’i Carlisle’ın yanında kadar taşıdı. Carlisle Emmett’i bir vampie dönüştürdü ve Emmett Rosali’nin ruh eşi oldu. Emmett ile evlendiler ve halen çok yoğun ve fiziksel sevginin yer aldığı güzel bir ilişkileri var.

Rosalie Edward Forks’ta Bella ile tanıştığında çok kıskanır. Rosalie Edward’ın kendisini veya şimdiye kadar karşılaştığı diğer kadınları değil de, Bella’yı seçmesini kabullenmekte zorluk çeker. Rosalie ayrıca Bella’nın halen insan olmasını ve normal bir yaşam sürebilmesini de çok kıskanmaktadır. Bella’nın kendi rızası ile vampire dönüşmek istemesi Rosalie’yi çok üzer.

James Bella’nın peşine düştüğünde, Rosalie James’i şaşırtmak için Bella’nın kıyafetlerini giymeyi reddeder. (Alacakaranlık, sayfa 401) Bella’yı ailesi için bir tehlike olarak görür ve Bella için kendi güvenliklerini tehlikeye atmalarını onaylamaz. (Alacakaranlık, sayfa 401)

Edward Bella’yı terk ettikten sonra, Alice Bella’nın bir kayalıktan atladığını gördüğü sırada Rosalie Alice’in yanındadır. Alice neler olduğunu görmek için Forks’a gittiğinde, Rosalie Edward’ı arar ve ona Bella’nın öldüğünü söyler. (Yeni Ay, sayfa 415) Yaptıklarından dolayı çok acı çeken Rosalie, Bella, Edward ve Alice ile havaalanında karşılaşır ve Bella ve Edward’dan kendisini affetmeleri için yalvarır. (Yeni Ay, sayfa 497)

Bella’nın düğününde Rosalie Bella’nın saçlarını yaparak Alice’e yardım eder. (Şafak Vakti, sayfa 43) Rosalie Bella Edward’a doğru yürürken piyano çalar. (Şafak Vakti, sayfa 47)

Bella hamile olduğunu anladığında, doğmamış çocuğunu korurken kendisine yardım etmesi için Rosalie’yi arar. Rosalie, Edward veya Carlisle’in bebeğe zarar vermemeleri için Rosalie’nin koruması gibi davranır. Rosalie Bella’nın banyoya gitmesine yardımcı olur ve ayrıca bebeğin kan istediğini fark ettiklerinde Bella’ya kan bulunmasında yardımcı olur. Reneesme doğduğunda Bella bir vampire dönüşene kadar yiğenine bakar ve çok sevgi dolu bir hala olur.

Volturi tüm Cullen ailesini tehdit ettiğinde, Rosalie ailesini korumak için Emmett ile birlikte kuzeyde yaşayan göçebe vampirlerden yardım istemeye gider.

Film(ler)de Rosalie’yi Canlandıran Oyuncu: Nikki Reed

125 yorum alan yazıRosalie Hale

  • avatar wxsterx

    hemen şafak vaktini okucam aslında melk gibi bi kız yaaa GrinGrin

  • avatar emmetrose

    çom güzel yha ama az şey yapmıyo bellaya şafak vaktinde ama renesmeyi zorla aldırttırmaması ii oldu ama ondada bellayı değil bebeği düşünüyodu o ayrı XD

  • avatar xoxo_61

    ewet…bide onun arabası marcedes m3 deil bmw m3

  • avatar robert_pelin

    filminde çok güzel bi kız ama normal hayatta pek de güzel diilFrown

  • avatar carlie cullen

    robert_pelin sana katılıyom

  • avatar alicec_cullen

    bnce her yerde çok gzl bi kız bu film için gerçekten harika opyuncular bulmuşlar

  • avatar Renesmee_Black

    Bence Nikki Reed bu karaktere hiç uymamış ben Rosalie’yi çok daha güzel bekliodum filmi izleyinca hayal kırıklığına uğradım =((

  • avatar ase

    Rosalie’nin çok acıklı bi vampir olma hikayesi var ilkten sevmemiştim onu Bella’ ya kötü davrandığı için ama sonra Bella’yla konuştuktan sonra düzeldi hatta Bella’nın düğün saçını o yaptı…

  • avatar aylax

    renesmee_black sana katılıorum..

  • avatar aylax

    ama ben kitapta rosalie*yi çok sewiom canım ya Smile

  • avatar _edward_

    ben rosalieyi sevmiodm ama bellaya o kdr yardm etmesi…
    yardmının sebebini bilsemde ii genede

  • avatar Rpattz-cute

    ck ttLı kuzm bnnmmm (: (: (: (: (:

  • avatar bbS

    bencede hiç güzel bir kız değil başka bir oyuncu kullanılsaymış keşke…

  • avatar Daisy.

    Renesmee_Black: Bence Nikki Reed bu karaktere hiç uymamış ben Rosalie’yi çok daha güzel bekliodum filmi izleyinca hayal kırıklığına uğradım =((

    Bncede Bella’nın anlattığı gbi Dünya Güzeli Bi Kız deil …Bu karakter kitapla pek uyuşmamış..

  • avatar rob_irem

    daha tutulmaa bitmedi yaa şafak vakti için çok heyecanlıyımmm

  • avatar rob._.bng

    ase: Rosalie’nin çok acıklı bi vampir olma hikayesi var ilkten sevmemiştim onu Bella’ ya kötü davrandığı için ama sonra Bella’yla konuştuktan sonra düzeldi hatta Bella’nın düğün saçını o yaptı…

  • avatar lovely34

    filmdeki bütün bayan oyuncular muhteşem hepsi birbrinden güzller Grin

  • avatar alice__cullen

    bewnce ii kalpli ama birs kıskanç haklı olarak

  • avatar Buket.TL.41

    Bencede daha güzl biri bulunsaydı daha ii olurdu Grin

  • avatar usagi

    hıç guzel deılll

  • avatar claudia

    the o.c. gunlerinde nikki reed in hayatını okuduktan sonra bu kıza karsı bi sempatim olusmustu zaten bence rolünü cok gzl oynuyo

  • avatar oyku_yesil

    carlie cullen: robert_pelin sana katılıyom

    haklısınız çok çirkin filmde daha düzel

  • avatar Renesmee_Black

    Gerçekte daha güzel… Sarı çok yakışmamış… Nikki güzel ama Rasalie rolünde olacak kadar değil…

  • avatar 4everob

    kitaptaki tümm rollerin oyuncularla uyumlu oldugunu dişünüyorum ama rosalie hariçç..
    rosalie kitapta mükemmel güzel olarak anlatılıyo bnce o kadarda güzel diil..ama yinede oyunculugunu begeniyorumm kötü kız rolunu güzel kıwırmıs..

  • avatar robert09

    bu kız guzel olduğu kadar küstah gbıme gelıo fazla yorum tapılcak biride deıl bnce

  • avatar robertmy

    Renesmee_Black: Bence Nikki Reed bu karaktere hiç uymamış ben Rosalie’yi çok daha güzel bekliodum filmi izleyinca hayal kırıklığına uğradım =((

    aynen

  • avatar iremly

    ben hepsini okudum kitapların aslında iyi bir kıs ve yaptıkları için kendine göre bir sebebi var

  • avatar edward @bella

    Drool Snicker Yawn Luke Skywalker Luke Skywalker ya bence iii sizde oyucu bulmuşunuz güzelligi çirkinligi ile tartıyonuzz.

  • avatar nessia

    bncde süper bi oyuncu ya ben çok seviyorum rosalie

  • avatar edward_robert_cullen_pattinson

    wxsterx: hemen şafak vaktini okucam aslında melk gibi bi kız yaaa

    hiçte öyle deildi sırf bebek için bellaya bakıyordu.bebek doğsunda bella nolursa olsun diye düşünüyodu Razz bence nikki reed daha güzel rosalie den

  • avatar serena-brit

    rosalie ben ço seviyorum. kitaptaki favori karakterlerimden. ayrıca nikki reed rosalie çok iyi canlandırıyor

  • avatar rosalie_cullen

    rosalie’nin her hali çok gsl ve çekici ve belladan 100000 kat daa gsl gerçek hayattada öle nikki reed kristen stewart’dan çooooooooooooooooooook daa gsl

  • avatar sema<3rob

    robert_pelin: filminde çok güzel bi kız ama normal hayatta pek de güzel diil

    bence gerçek hayatta da güzel ama alttaki resimde kötü çıkmış

  • avatar pattinson forevet

    Rosalie de guzel ama Nikki cookk daha guzel.Filimdeki kizlarin hepsi birbirinden guzel.Kotuler bile Big Smile Big Smile

  • avatar offf

    bir şey sorucam rosalienin neden soyadı hale (jasperinde öle )bilen varsa yardım edebilir mi?

  • avatar Rosalie

    rosalie’nin arabası bmw değilmiydi?

  • avatar ashley_nikki

    Rosalie: rosalie’nin arabası bmw değilmiydi?

    kitaplarda bmw yazıyo ama filmde mercedes….Grin

  • avatar ashley_nikki

    offf: bir şey sorucam rosalienin neden soyadı hale (jasperinde öle )bilen varsa yardım edebilir mi?

    rosalie’nin insanken soyadı hale’di şimdidi onu kullanıyo…jasper ve rosalie kardeş olarak tanıtılıyo herkese… o yüzden onunda hale Grin

  • avatar Rosalie

    ashley_nikki:
    kitaplarda bmw yazıyo ama filmde mercedes….

    rezillk Razz

  • avatar ashley_nikki

    ama bence filmdeki arabası çok güzel… Grin kırmızıyla bmw nin mavisi gitmezdi….. Grin Fingers Crossed

  • avatar kurabiye

    güzel kız ama bayağı gıcık Giggle

  • avatar rosalie cullen

    usagi: hıç guzel deılll

    ilk olarak sen ona gıcık diemessin ve bu yorumun aynısı benim sitemdede var
    Sweat

  • avatar seninim_robert

    robert_pelin: filminde çok güzel bi kız ama normal hayatta pek de güzel diil

    ewt ya ama sarışınlık yakışıyo

  • avatar Robert_-_pattinson

    bence çok seker ve güzel bi kız bi rölede çok yakıstı Smile

  • avatar slm...

    arkadaşlar rosalienin hiç bir özelliği yok zannediyorsunuz ama aslında var yeni ay kitabbında bella konuşurken diyorki rosalie geleceği olduğu gibi görebiliyor acabane oldu felan diyor ama filmlerde vurgulanmamış alice sana sesleniyorum doğru değilmi Big Smile

  • avatar Robert_-_pattinson

    hyr doğru dill rosalie nin hiç bir özel güçü yoq

  • avatar edwargizem

    sarışınken daha güzel

  • avatar edward_qizemm

    slm…: arkadaşlar rosalienin hiç bir özelliği yok zannediyorsunuz ama aslında var yeni ay kitabbında bella konuşurken diyorki rosalie geleceği olduğu gibi görebiliyor acabane oldu felan diyor ama filmlerde vurgulanmamış alice sana sesleniyorum doğru değilmi

    oRda basım hatası wardr çnkü qeLeceqi qöRen ALice..

  • avatar alice_smyy

    slm…: arkadaşlar rosalienin hiç bir özelliği yok zannediyorsunuz ama aslında var yeni ay kitabbında bella konuşurken diyorki rosalie geleceği olduğu gibi görebiliyor acabane oldu felan diyor ama filmlerde vurgulanmamış alice sana sesleniyorum doğru değilmi

    edward_qizemm:
    oRda basım hatası wardr çnkü qeLeceqi qöRen ALice..

    ewet arkadaşın da dediği gibi basım hatası wardır çünkü kitabın sadece o kısmında öyle diyo WinkWinkBig Smile

  • avatar JuLiDe

    baya güzeL bi kız aslında role de yakışmış ama bazı yerlerde gözleri siyah olduğunda sarı saça yakışmıyor bence Mad Razz oLsun ama kötü rolünü güzeL oynuyor Grin

Yorum yazmak için giriş yapmalısınız.