Rob’ın Saati

Türkiye’nin İlk Robert Pattinson Hayran Sitesi – Kaynağından Doğru ve Kaliteli Haber;

Bizler robertpattinson-tr.com ekibi olarak, tamamen Robert Pattinson’ın Türk Hayranlarını Rob’un hayatındaki gelişmelerden haberdar etmek amacı ile bu siteyi oluşturduk. Üzülerek belirtiriz ki, kendisine olan hayranlığımız dışında Robert Pattinson ile uzaktan, yakından herhangi bir ilişkimiz yoktur.

Bizi Facebook’dan da takip edin..!!

Bizi Twitter’dan da takip edin!

Gelecek Dünyalar!

The Lighthouse
Yönetmen: Robert Eggers
Rol: Ephraim Winslow
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi:19, 20 ve 21 Ekim - Filmekimi 2019
Film ile İlgili Haberler

The King
Yönetmen: David Michôd
Rol: The Dauphin
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: 1 Kasım 2019 Netflix
Film ile İlgili Haberler

Waiting for the Barbarians
Yönetmen: Ciro Guerra
Rol: Mandel
Durumu: Tamamlandı
Vizyon Tarihi: Ağustos 2020 - VOD Platformlarında
Film ile İlgili Haberler

Tenet
Yönetmen: Christopher Nolan
Rol: ?
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 26 Ağustos
Film ile İlgili Haberler

The Batman
Yönetmen: Matt Reeves
Rol: Batman/Bruce Wayne
Çekim Tarihi: 6 Ocak 2020
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: 1 Ekim 2021
Film ile İlgili Haberler

The Devil All the Time
Yönetmen: Antonio Campos
Rol: Preston Teagardin
Durumu: Post-Production
Vizyon Tarihi: 16 Eylül 2020 Netflix
Film ile İlgili Haberler

The Stars at Noon
Yönetmen: Claire Denis
Rol: ?
Çekim Tarihi: ?
Bitiş Tarihi: ?
Vizyon Tarihi: ?
Film ile İlgili Haberler

Ülkelere Göre Ziyaretçi Dağılımı

free counters

Edward Cullen

Edward Cullen

Edward Cullen

Genel

* İsim: Edward Anthony Masen Cullen
* Doğum tarihi: 20 Haziran  1901
* Doğum yeri: Chicago, Illinois
* Şu an yaşadığı yer: Forks, Washington
* Konum: Vampire
* Dönüşüm tarihi: 1918
* Dönüşümü gerçekleştiren: Carlisle Cullen

Fiziksel Görünüş

* Saç rengi: Bronz
*Güz rengi: Vampirken altın rengi vejeteryanken yani insanları avlamadığı zaman)
*Boy:1,88-6.02″

*Diğer: Edward evlatlık olan diğer  iki kardeşine göre çok daha ince vücutlu fakat aynı zamanda cok kaslı ve güçlü yapılı  olarak anlatılıyor. Bella görünüş olarak diğer iki erkek kardeşine göre çok daha genç bir görünümlü ve nefes kesici olarak anlatmıştır.

İlişkileri

*Aile: Annesi ve babası Edward 1918 yılında vampirliğe dönüşmeden önce ölmüşlerdir. Annesinin adı Elizabeth, babasının adı da tıpkı kendisi gibi Edwarddır.Edwardın ailesinin ölümünden hemen sonr Carlisle onun üvey babası olmuş bundan kısa bir süre sonra da Esme üvey annesi olmuştur. Evlatlık edinilmiş kardeşleri ise Emmett, Alice, Rosalie, and Jasperdır.

* Ruh eşi: Bella Swan

*Arkadaşlar: Tanya ve Alaskadaki tüm Denali klanı
* Meslek:Öğrenci

Kişilik/Karakter

*Özel Yetenekler/Beceriler: Edward çevresinde bulunan herhangi bir insanın beynındeki düşüncelerini her an okuyabilme yeteneğine sahiptir.Ayrıca insanları düşüncelerine göre birbirinden ayırabiliyor ve düşüncesini okuduğu kişiyle yakınlığına bağlı olarak bir kaç km öteye kadar bu düşüncelerı duyabiliyor.
* Hobileri: Arabalar, müzik, piyano çalmak.
* İlgileri: Edward birkaç kez Carlisle’ın asistanı olarak tıp fakültesine gitti fakat insan kanının kokusuna dayanıklılığı doktor olmaya yetecek kadar kuvvetli değildi.
* Tanım: Edward tamamiyle mükemmel bir centilmen ve Bellaya karşı aşırı koruyucudur. Bella onun konuşma şeklini sık sık “başka bir yüzyıldan gelmiş gibi” diye tanımlar. Edward bazı zamanlarda fazla hassas olabiliyor örneğin büyük bir flat screen Tv yi ortadan ikiye parçalayabiliyor.(Yeni Ay, sf. 535) Nazik, terbiyeli, olgun, çok zeki ve sevgi dolu gibi özelliklerin tamamını kendisinde toplamıştır. Öncelikleri Bella ve kendi ailesidir.

Karışık Bilgier

* Araba: Gümüş rengi Volvo S60R ve siyah Aston Martin V12 Vanquish.
* Muzik: Linkin Park’tan Klasik müziğe kadar her tür.

Kişisel Tarihçe

Edward  20 Haziran  1901de Chicago’ da çok varlıklı bir aile olan Elizabeth ve Edward Masen’ın oğlu olarak dünyaya geldi.17 yaşındayken grip salgını yayıldı ve Edward’a da bulaştı. Edward, ailesi ve kendisi hastalığa yakalanmadan önce askerliğe kaydını yaptırmayı planlıyordu. Babası oldukten sonra hayatta kalan annesi son nefesinde, o sırada doktoru olan Carlisle’a oglunu yaşatması için elinden ne geliyorsa yapmasını söyledi. Carlisle Edward’ın da bu hastalıktan sağ kurtulamayacağını çok iyi biliyordu ve artık kendisi de yalnızlıktan iyice bunaldığı için yanına arkadaş olarak Edward’ı vampire dönüştürmeye karar verdi ve dönüşümden sonra Edward’ın düşünce okuma kabiliyetiyle ödüllendirildiğni keşfetti. Edward akısa sürede Carlisle’ ın vejeteryan diyetine ayak uydurdu fakat ilk vampire dönüştügu zaman diliminde yeni vampirlerin geçirdiği periyot olan  “isyankar ergenlik ” döneminde(Alacakaranlik, sf. 342) krıiminal bir dönem geçirip kendini bulmak adına ondan uzaklaşmıştr. Fakat bu  kriminal yaşam biçimi Edward’a uygun değildi ve dayanma gücü her geçen gün daha iyiye gitmeye başladı. Bu yüzden Edward Carlisle ve diğer Cullen  ailesiyle yaşamak için geri döndü.

Benzersiz statülerinden dolayı Cullenlar sık sık yer değitirmek zorundayılar ve Forks’ da yağmurlu ikliminden dolayı son yerlesşik bölgeleri oldu. Burası Edward’ın Bella ile tanıştığı ve hayatının sonsuza kadar değiştiği yerdir ayrıca. Kokusunu ilk duyduğu anda Bella’yı avlayabilmek adına tüm Biyoloji sınıfındaki öğrencileri öldürmeyi göze alacak kadar karşı konumaz bir şekilde etkilenmiştir. Çok büyük bir dayanma gücüyle okuldan çıkıp, Alaska’ya kaçmadan önce Carlisle ‘ı ziyaret etmiştir.  Sadece Bella’nın kokusundan etkilendiği için değil ayrıca onun düşüncelerini okuyamadığı için de karmakarışık olmustur. Uzakta bu konu üzerine düşününce Bella’nın sarhoş edici kokusuna dayanmayı oğrenebileceğine karar verir. Gelecek birkaç haftayı Bella’yı anlamaya calışarak geçirir fakat başarılı olamaz.Bella’ya carpmak üzere olan bir vani insanüstü bir güçle ittirerek onu olümden kurtarir.

İşte bu zamnalarda Edward Bella’ya karşı olan hislerinin ciddiyetini anlar fakat bu hisleri kontrol altında tutmak için kendi içinde savaşlar verir.Arkadaşlıkları gün geçtikçe büyür ve aşka dönüşür. Bella’yı ailesiyle tanıştırmaya götürdüğü zaman kötü niyetli vampirlerle karşılaşırlar ve başlarındaki James Bella’yı avlamak için hazırlıklara başlar.Cullen’lar birlik olup o günü kurtarmayı başarırlar.

Bella’nın doğum günü için Alice ve Edward sürpriz bir doğum günü partisi  hazırlarlar fakat kabus o zaman başlar. Bella’nın hediyelerini açarken, parmağını bir kağıtla kesmesinin ardından Jasper kontrolünü kaybeder ve Bella’ya saldırır. Bu durum bütün Cullen ailesinin Forks’dan taşınmasına ve Edward’ın Bella’yı kendi iyiliği için terk etmesine neden olur.   Edward acı içindeki geçirdiği bu zamanlarını James’in eski sevgilisi Victoria’ yı takip ederek ve bir gün Bella ile birlikte olmayı umut ederek geçirir. Edward artık Bella’sız bir gün bile geçiremeyeceğini anladığı vakit , Bella’nın öldüğüne dair acı haberi duyar.Büyük bir yıkımla, Volturi’nin kendisini öldürmesi için yalvarmak ya da onları zorlamak üzere İtalya’ya doğru yola çıkar .Şimdide Bella Alice ile birlikte onu kurtarmaya gelmiştir.

Edward ve Cullen ailesinin Forks’a tekrar taşınmasından sonra kasabada gizemli ölümler olmaya başar.Bu ölümleri gerçeklesştirenlerin yeni doğan vampir askerler olduğu anlaşılması üzerine Cullen’lar onları yok etmek için plan yapmaya başlarlar.Bu arada Bella’nın kurtadam arkadaşı Jacob Black de bu gruba yardımcı olmak için seferber olur. Edward her ne kadar Jacob’ın varlığından rahatsızlık duysa da Bella’ya hislerini belli etmemeye calışır. Jacob’ında yardımıyla, Victoria ve onun yeni askeri Riley’ nin başını oluşturduğu askeri grubu yenip onları yok etmeyi başarırlar. Bella’nın vampire dönüşmek için yaptığı ısrarlara dayanamayan Edward onu dönüştürmek için önce evlenmeyi şart koyar ve ona layık olduğu evlilik gecesini yaşatacağına dair söz verir…

* Filmlerde Edward Cullen Rolunu Canlandıran Aktör: Robert Pattinson

robert-pattinson-model.jpg

297 yorum alan yazıEdward Cullen

  • avatar fatma97

    midnight sun ı internetten mi okudunuz. yoksa kitabı mı aldınız. bi yerde okumuştum kitap yazarın evinden çalındığı için ilk 12 bölümü internete verilmiş.

  • avatar asmenrobert

    nee şaka olmalaı robun boyu 1 88 mi inanmıyorum benn daha 1 75 im bende 1 80 zannediodum 5 cm var diye sevinyodum

  • avatar hemasihemaxi

    asmenrobert: nee şaka olmalaı robun boyu 1 88 mi inanmıyorum benn daha 1 75 im bende 1 80 zannediodum 5 cm var diye sevinyodum

    cnm eğer ona bakarsan taylorun boyu hayatta 180i gecemez orda 200 diyo bence bunu kitaba göre yapmışlar tabii bu benim düşüncem Talk to the Hand Confused

  • avatar hemasihemaxi

    fatma97: midnight sun ı internetten mi okudunuz. yoksa kitabı mı aldınız. bi yerde okumuştum kitap yazarın evinden çalındığı için ilk 12 bölümü internete verilmiş.

    cnm ben internetten okuyom daha kitabı çıkmadı ve eğer çıksaydı türkiyeye bu kadar cabuk gelmezdi herhalde.amerikada varmı bilmiyom ama türkiyede yok sanırım.Meyer kitabı çaldırınca önce yazmaktan vazgecmiş ama sonra devam etmiş bitirdimi bilmiyom ama Talk to the Hand Confused

  • avatar emmetandalice

    Meyer demiş ki:Eğer kitabı yazmaya devam edersem tüm Cullen Ailesi ölür.Bu yüzden kitabın çalınma şokunu atlatmam lazım.
    Yani bi sene daha kitap çıkmayacak.Frown

  • avatar twilight_muga

    ÇOK yakışıklı AŞKIM bhenm SEni çok seviyorum…shendn yakışıklısı yokk cCnm bhenMM Bir taNemm Cute

  • avatar edward_duygu

    herkese selam
    Smile

  • avatar twilight_muga

    sanda selammm
    Mad

  • avatar fato2001

    beni hatırla türkiyeyye gelirmi acaba

  • avatar kristen bella edward

    seni seviyoruz

  • avatar ss_cellin_ss

    hemasihemaxi: cnm ben internetten okuyom daha kitabı çıkmadı ve eğer çıksaydı türkiyeye bu kadar cabuk gelmezdi herhalde.amerikada varmı bilmiyom ama türkiyede yok sanırım.Meyer kitabı çaldırınca önce yazmaktan vazgecmiş ama sonra devam etmiş bitirdimi bilmiyom ama

    yha bn blamadım ltfen bna hangi siteden nası okuduğunuzu söylermisin?ltfen merak ediyorum türkiyeye glmesini bekleyemem nolur söyle

  • avatar robertt-gizem

    askımmm bnim yhaaa

  • avatar qilra

    Şafak Vakti Alacakaranlık Serisinin son kitabımı yoksa devam ediyor mu ? Bir türlü anlayamadım… Confused

  • avatar ss_cellin_ss

    qilra: Şafak Vakti Alacakaranlık Serisinin son kitabımı yoksa devam ediyor mu ? Bir türlü anlayamadım…

    şafak vakti son kitabıydı ama yazar bastan bi kitap yazmaya basladı bu kitaptada edwardın aklında yer eden yerleri edward ın ağzndan yazdı adıda gece yarısı güneşi.bu ktap cktı snra şafak vaktnde henüz bitmeyen hikyeler var bunlarıda yazar umut adlı bi kitap yazarak bitireceğini duydum son kitaptı ama dewamı geliyor..anladınmı??

  • avatar evilgirl467

    off off…çok tatlısn bee
    acaba gece yarısı güneşi nasl olck ben 12 bölümü okdm ve okurken acayp duygulandm..fakt yazr-şu an yazıosa-değiştrmştr kitabı Frown

  • avatar bella_edwart

    çok teşekkürler Grin bu benim ödevime çok yardımcı oldu Smile

  • avatar tuba_edweard

    çok güzel çıkmışsın resimlerde Smile love you edweard Smile

  • avatar Queen_SheRob

    rob bebeqim seni çoook sewiorum =) In Love

  • avatar tuba_edweard

    Heart Heart rob 1 numara Heart :herat:

  • avatar _melos_

    askmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ya sni o kadr ck sewiorum ki bu strlar anltmaya ytmez

    Kissing Kissing Kissing

  • avatar ozgedward35

    bella_edwart: çok teşekkürler bu benim ödevime çok yardımcı oldu

    benimde ödewin war Smile
    Twilight filminin tanıtımı ama ingilizce Thinking Big Frown Big Frown Big Frown Silly

  • avatar blair_alice_amy

    Aston Martin V12 Vanquish onun arabası diil

  • avatar bLLaedvrd

    ya ben gce yarısı güneşini nasl okuyblrm

  • avatar dokata

    ya bebem benim ya aşkoşşşşş Big Smile Big Smile Big Smile

  • avatar dokata

    ya arkadaşlar biz bu ekrana nasıl resim koycaz bi yardım edin Grin Grin

  • avatar eliffff

    SİTE TEMSİLCİLERİNE SESLENİORUM:bana yardmcı olun… Neutral

    yaw ben breaking dawn ve eclipse fragmanları çıktığını dyunca hmn izledim.ama çok karışık ve anlaşılmaz.ayrıca kitaptaki çoğu olay yok gibi gelio bana.bi de yha orda bi adam wardı.diğer filmlerde oynamamıştı.tanımıodum.ayrıca o adam o kadar çok warki!!edward çok az hatta yok.jacob hiç hiç yok.o adam bella dan bile fazla gösterilmiş.onun kim oldugunu öğrenmek istiyorum.yardımcı olablir misinizzz??Question? LÜTFEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!

  • avatar eliffff

    yaw gece yarısı güneşinden haber warmı ???

  • avatar Papatya (Ekip Üyesi)

    eliffff: SİTE TEMSİLCİLERİNE SESLENİORUM:bana yardmcı olun… yaw ben breaking dawn ve eclipse fragmanları çıktığını dyunca hmn izledim.ama çok karışık ve anlaşılmaz.ayrıca kitaptaki çoğu olay yok gibi gelio bana.bi de yha orda bi adam wardı.diğer filmlerde oynamamıştı.tanımıodum.ayrıca o adam o kadar çok warki!!edward çok az hatta yok.jacob hiç hiç yok.o adam bella dan bile fazla gösterilmiş.onun kim oldugunu öğrenmek istiyorum.yardımcı olablir misinizzz??? LÜTFEEEEEEEEEEEEEEN!!!!!!

    Nerede ne izlediğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bahsetiğin fragmanlar fan made yani hayran yapımı fragmanlar..New Moon içinde çıkmıştı bu tarz fragmanlar.Resmi olarak yayınlanan bir fragman yok henüz Summit tarafından..Ayrıca Breaking Dawn daha çekilmedi bile..Umarım seni aydınlatabilmişimdir.

  • avatar eliffff

    Papatya (Ekip Üyesi): Nerede ne izlediğini bilmiyorum ama anladığım kadarıyla bahsetiğin fragmanlar fan made yani hayran yapımı fragmanlar..New Moon içinde çıkmıştı bu tarz fragmanlar.Resmi olarak yayınlanan bir fragman yok henüz Summit tarafından..Ayrıca Breaking Dawn daha çekilmedi bile..Umarım seni aydınlatabilmişimdir.

    teşekkürler…yeterince aydınlandığımı söyleyebilirim.gerçi bu kuşaktan daha neler öğreneceğiz kim bilirSmile

  • avatar -bestEdward-

    seni çok seviyorum Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart

  • avatar alice-yaren

    hemasihemaxi: cnm eğer ona bakarsan taylorun boyu hayatta 180i gecemez orda 200 diyo bence bunu kitaba göre yapmışlar tabii bu benim düşüncem

    aslında taylor bücürün teki bir foto var tsylorun boyu roberttima yetişememiş altına yükseltme tahatası koymular cnm

  • avatar tubisko

    fato2001: beni hatırla türkiyeyye gelirmi acaba

    cnm tabiki geleceq… ana sayfanın sağ tarafında türkiyeye ne zaman geleceği yazıo.. kaç gün kaldığını gösterio

  • avatar semaa_aa

    blair_alice_amy: Aston Martin V12 Vanquish onun arabası diil

    anton martini onun arabası arkadaşım,renesmenin sesini ilk duyduğunda annesinin karnında iken onu sevmeye başladı ve jacob bunu duyunca kaçmak istedi ve bu düşünceleri duyan edward’da aston martinin anahtarlarını ona verdi kaçıp gitmesi içinBig Smile

  • avatar hemasihemaxi

    alice-yaren: aslında taylor bücürün teki bir foto var tsylorun boyu roberttima yetişememiş altına yükseltme tahatası koymular cnm

    Evet tatlım.O resim beni çok güldürmüştü .Haha’ ROTFL ROTFL

  • avatar hazirob

    hemasihemaxi: Evet tatlım.O resim beni çok güldürmüştü .Haha’

    yhaa ben o resmi görmedim rice etsem adres verirmisinizzz??

    bide yha edwardın tv kırdığı sahneyi ben hatırlamıyorum yeni ayda öyle bi bölüm yoktu varsa bile bildiğim kadarıyla yeni ay 535 sayfa deilki:S biri bana hatırlatabilir mi??

  • avatar edward 110

    askım burda bence cok seksi
    In Love In Love In Love

  • avatar edward 110

    yaa aqa ben roberti2005 ten beri tanıom veoç bağlıyım bi ates kadehinde basladı sevgim
    Big Smile Big Smile

  • avatar esrobinert

    hazirob: yhaa ben o resmi görmedim rice etsem adres verirmisinizzz??bide yha edwardın tv kırdığı sahneyi ben hatırlamıyorum yeni ayda öyle bi bölüm yoktu varsa bile bildiğim kadarıyla yeni ay 535 sayfa deilki:S biri bana hatırlatabilir mi??

    adres olarak faceden alacakaranlık,tutulma,yeni ay gruplarına üye olabilrsin orda büssürü foto var ve bende oralarda görmüştümm sanırım seninde işine yarayabilri..=)bu arada zaten tv kırmıo telini kırıo yeni ay kitabında evt yoktu çünkü edwardın ağzıdan deil bellanın ağzından dı ve bellada o an edwardın yanında olamıyacağı için filmde ne kadr kızdığını göstermek için ekleme yapmışlar ..=) bide bende yeni ayın kaç sayfa olduğu unuttum ama 500 üstünde bi tek breaking dwan yani şafaka vakti vardı sanırım bu 400 lardeydi en incesi bu diye hatırlıyorum .=)

  • avatar tuba_edweard

    bella_edwart: çok teşekkürler bu benim ödevime çok yardımcı oldu

    Benimde twiligh hakkinda ödevim var ingilizce dersinden Smile

  • avatar twilight_muga

    biriciğim benim… canım aşkım benim seni çooooook seViyoRum Neutral

  • avatar i_love_robert_pattinson_forever

    asmenrobert: neeşaka olmalaırobun boyu 1 88mi inanmıyorum benn daha 1 75 imbende 1 80 zannediodum 5 cmvar diye sevinyodum

    1.85 die biliyorum bn!!! gerçi pek de bi farkı yokGrinGrinGrinGrinGrin

  • avatar robcolic girl

    bitanem dünyanın en yakışıklı en tatlı en sexy erkeği

  • avatar Isabel

    arkadaşlar robert öldü diyorlar ben inanmıyorum ama inşallah ölmemiştir arkadaşlar bir bilginiz varsa lütfen paylaşın lütfennn

  • avatar raye

    esrobinert:
    adresolarak faceden alacakaranlık,tutulma,yeni ay gruplarına üye olabilrsin orda büssürü fotovar ve bende oralarda görmüştümm sanırım seninde işine yarayabilri..=)bu arada zaten tv kırmıo telini kırıo yeni ay kitabında evt yoktu çünkü edwardın ağzıdan deil bellanın ağzından dı ve bellada o an edwardın yanında olamıyacağı için filmde ne kadr kızdığını göstermek için ekleme yapmışlar ..=) bide bende yeni ayın kaç sayfa olduğu unuttum ama 500 üstünde bi tek breaking dwan yani şafaka vakti vardı sanırım bu 400 lardeydi en incesi bu diye hatırlıyorum .=)

    Arkadaşlar sayfa sayısı kafanızı karıştırmasın.Türkçeye çevrilmiş haliyle orjinal kitap sayısı çok farklı mesela breaking dawn’ın orjinali bende var 768 sayfa… Yeni ayda öyle ben okudum ingilizcesini bazı olaylar kesilmiş o televizyon kırma olayı ilk basım ingilizcede var…

  • avatar robcolic girl

    aşkımm walla ben edward a yorum yazmaktan bıkmam sewmekten de gerçi ne kadar yorum yazarsam yazayım onu anlatamam çünkü edward da rob gibi dünyadaki en yakışıklı erkek listem bile war 1.robert pattinson,2.jamie campbell bower,3.ed westwick,4.jackson rathbone,5.alex meraz,6.kellan lutz,7.justin bieber,8.nick jonas,9.bradley james,10.mike shinoda

    I LOVE U ROB…………………..

  • avatar edwardcullen94

    ya bişey sormak istiyorum edward’ın isminin tam olarak anthony olduğunu nerden biliyoruz yani kitaplarda böyle birşeyden bahsediyorlarmıydı? ben hatırlayamadım.

  • avatar rob_beyza_

    aşkım benim yaaaaaa oy kurban olurum sana Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart Heart In Love In Love In Love In Love In Love In Love In Love In Love

Yorum yazmak için giriş yapmalısınız.